Keceriaan rakyat simbol keharmonian

KUALA LUMPUR: Datuk Seri Najib Razak berharap sambutan Tahun Baharu Cina tahun ini bakal membawa tuah kepada Barisan Nasional (BN) pada Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14).

Perdana Menteri berkata, iringan doa daripada rakyat kepada BN diharap mampu mengekalkan kerajaan untuk terus memimpin negara.

“Mudah-mudahan, kita doalah tahun baharu lunar ini akan memberi sesuatu keputusan yang sangat memberangsangkan kepada kerajaan,” katanya ketika ditemubual TV3 pada Majlis Rumah Terbuka Tahun Baharu Cina 2018 anjuran MCA di sini, hari ini.

Turut hadir, isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor; Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi; Presiden MCA, Datuk Seri Liow Tiong Lai; Presiden MIC, Datuk Seri S Subramaniam; Presiden Gerakan, Datuk Seri Mah Siew Keong dan Presiden MyPPP, Tan Sri M Kayveas.

Mengulas mengenai kemeriahan sambutan Tahun Baharu Cina di Wisma MCA tahun ini, Najib berkata keceriaan rakyat itu adalah terjemahan daripada keadaan ekonomi negara yang semakin berkembang.

“Saya lihat suasana hari ini pada tahun ini meriah, barangkali kerana rasa keceriaan rakyat dalam ekonomi berkembang 5.9 peratus tahun lalu.

“Saham pun dah naik, ringgit pun lebih kukuh dan keyakinan terhadap masa depan negara kita semakin menyerlah. Maka sambutan Tahun Baharu Cina tahun ini sy saya kira disambut dalam suasana ceria dan sangat meriah,” katanya.

FB Komen

comments