BN perlu rampas Dun Sungkai

SUNGKAI- Barisan Nasional (BN) perlu merampas semula Dewan Undangan Negeri (Dun0 Sungkai pada pilihan raya kali ini daripada genggaman parti pembangkang.

Menurut Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi, ianya perlu bagi memberikan pembangunan yang konsisten kepad Sungkai.

“Oleh yang demikian, saya sangat berharap Datuk Mohd Khusairi Abdul Talib (ADUN Slim yang juga Ketua UMNO Bahagian Tanjung Malim), Datuk Rusnah Kassim (ADUN Behrang) dan tentunya juga Datuk Seri Ong Ka Chuan (Ahli Parlimen Tanjung Malim), sudah melakukan yang terbaik (tetapi) Sungkai terlepas ke tangan orang lain (pembangkang).

“Tolong beritahu pengundi Sungkai untuk baliklah kepada BN agar Sungkai dapat terus dibangunkan sebagaimana Behrang dan Slim River mendapat manfaat.

“Bagaimana daerah Muallim terus dimajukan dan memperoleh kemakmuran, kita rampas semula Sungkai kembali kepada BN,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika berucap merasmikan Program Mesra Timbalan Perdana Menteri Bersama Rakyat di Padang FELDA Gunung Besout 1,.

Pada PRU-13, wakil BN di Sungkai, Goh Kim Swee tewas kepada wakil DAP, A Sivenesan dengan majoriti 3,511 undi.

FB Komen

comments