Dr M lebih sesuai bantu Klinik 1Malaysia

KUALA LUMPUR: Tun Dr. Mahathir Mohamad lebih sesuai berkhidmat di Klinik 1Malaysia berbanding menyertai Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14), demikian sindiran yang diberikan Datuk Seri Abdul Hadi Awang kepada Pengerusi Pakatan Harapan (PH) itu.

Ujar beliau dengan usia yang sudah melebih 90 tahun, adalah lebih baik mencurahkan kebajikan kepada rakyat dengan ilmu dalam bidang kedoktoran yang dimilikinya.

“Patutnya dia doktor, kerja di Klinik 1Malaysia, percuma kerja di situ buat kebajikan itu patutnya. Ini suruh bertanding pilihan raya, kasihan dia,” katanya ketika berucap pada majlis perasmian Titi Kuala Juru di Juru, Pulau Pinang yang disiarkan secara langsung melalui Facebook beliau hari ini.

Dr. Mahathir menjadi calon paling tua untuk bertanding dalam PRU14 selepas dinamakan sebagai calon kerusi Parlimen Langkawi.

Pengumuman pencalonan ahli politik berusia 93 tahun itu dilakukan oleh Presiden PKR, Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail dalam ceramah gabungan pembangkang PKR di Bulatan Lapangan Terbang Padang Mat Sirat, Langkawi semalam.

Kali terakhir Dr Mahathir bertanding pada pilihan raya ialah Pilihan Raya Umum ke-10 pada 1999.

Selain itu, Datuk Seri Mukhriz Mahathir dinamakan bakal bertanding di Parlimen Jerlun dan juga DUN Jitra manakala Wan Saiful Wan Jan, dinamakan sebagai calon di Parlimen Pendang.

FB Komen

comments